Intieme huisconcerten 

Speciaal voor Muze van Zuid vieren de instrumentalisten van Camerata Trajectina de huismuziek als typisch Hollands fenomeen. Saskia Coolen brengt op verschillende blokfluiten de kunst van de blinde Jacob van Eyck ten gehore. Van Eyck werkte onder meer als beiaardier van de Domkerk, als keurmeester en stemmer van de klokken van de gebroeders Hemony (naar wie een straat in de Amsterdamse Pijp vernoemd is) en vermaakte de bezoekers van het Utrechtse Janskerkhof met zijn virtuoze blokfluitspel.

In het tweede huisconcert brengen Arjen Verhage en Cassandra Luckhardt een exquise selectie uit het barokrepertoire van de in Amsterdam geboren barokcomponist en gambist Johannes Schenk en dat van ‘straatnaamcomponisten’ uit de Concertgebouwbuurt, zoals Carolus Hacquart.

Constance Allanic laat u kennis maken met de Spaanse harp en eert de prachtige polyfonie van o.a. Joannes Okeghem, Jacob Obrecht en andere renaissancecomponisten van wie de naam voortleeft in een straatnaam in Zuid. Daarnaast gebruikt Constance ook oude melodieën zoals die uit Valerius’ Gedenck-clanck om nieuwe ‘oude muziek’ over te schrijven en zo zal er naast het oude sterrenstof ook een compositie uit 2024 klinken.

13 sep- 10.00 – Saskia Coolen, Cassandra Luckhardt & Arjen Verhage
15 sep – 15.00 – Constance Allanic – Tokkelwandeling

Meer info en tickets  ➵